Fysiotherapie

Fysiotherapie

Naast haptotherapeut ben ik ook fysiotherapeut. Tot voor kort in een praktijk in Eindhoven, vanaf nu voor mijzelf binnen mijn eigen praktijk en op dezelfde locatie als waar ik haptotherapeut ben. (Zie “Praktische informatie”)
Daarbij heb ik bewust gekozen om contractvrij te werken. Dat betekent:

Wat voor uw specifieke situatie (polis) geldt kunt u lezen op de site van uw zorgverzekeraar. De route is dan ook anders dan bij gecontracteerde fysiotherapeuten. Bij mij betaalt u na afloop van de behandeling (met pin) en dient u daarna de factuur (die u per mail krijgt) in bij uw zorgverzekering.

20 jaar ervaring

In mijn 20 jaar ervaring ben ik me steeds meer gaan specialiseren in psychosomatische fysiotherapie. In het dieper kijken dan alleen de klacht. In de medisch wereld heet dat holistisch kijken. Daarbij behandel ik het hele lijf van top tot teen. Jij bent namelijk meer dan alleen je klacht. Dan alleen je pijn. Alles in het lijf hangt, staat en valt met elkaar samen. Alleen lokaal de klacht oplossen zorgt er niet voor dat je hersteld bent.
Ook werk ik graag preventief. Door specifiek aandacht te geven aan jouw lichaam en wat jouw lichaam nodig heeft.
De tools/behandelmogelijkheden die ik gebruik zijn:

Fysiotherapeutische
interventies

Bindweefsel technieken, cupping, stretch and release technieken, manuele technieken, houdingsadviezen, oefentherapie voor thuis, mulligan technieken, graded activity, oedeem therapie (MLD), Medical taping, werkplek gericht onderzoek en advies.

Preventieve
interventies

Stoel/triggerpoint massage, Stoel/stress release massage, lichaamsbewustzijn massage met oliepakking.

Psychosomatische
interventies

Fysiotherapie op haptonomische basis, copingmechanisme training, coaching, ademtherapie, ervaringsgerichte oefeningen.
Daarnaast geef ik ook Medische Pilatus les.

Je kunt bij mij terecht met klachten waarvan jij denkt dat ze te maken hebben met lichaam en geest. Waarbij je wilt dat er dieper, breder gekeken wordt naar wat er aan de hand is. Dit kunnen alle klachten aan het lichaam zijn. Mocht ik er, tijdens de intake achter komen dat ik niet de juiste therapeut ben dan is de intake kosteloos en adviseer ik je welke therapie voor jou dan wel geschikt zou kunnen zijn.
Heb je vragen? Mail, app of bel me. Ik help je graag!