Ademhaling als spiegel

Ademhaling spiegelt je patronen

Als haptotherapeut gebruik ik de ademhaling als spiegel voor de client. De ademhaling reageert als eerste op wat er gebeurt. Dit zijn we ons vaak niet van bewust maar kunnen we wel terug zien en voelen als we er ons bewust van worden.

Iedereen heeft een andere ademhalingscurve. Dit komt door hoe we in ons vel zitten op dit moment maar ook door wat we hebben meegemaakt. Door hoe we op situaties reageren. En gewoon door wie we zijn.

De ademhaling gebruik ik als diagnostisch instrument en als interventie methode. De ademhaling spiegelt je patronen, hoe je omgaat met jezelf en hoe je om gaat met de wereld. Dus de ademhaling, zoals die is, hoort op dit moment bij jou. Het kan je iets leren over hoe jij in elkaar zit. Wat je hebt meegemaakt. En wat daar nog steeds van te zien en te merken is in je lichaam.

Ik gebruik haptotherapie om je te laten voelen dat het ook anders kan. Als je patronen doorbreekt, als je meer bewustwording creëert, als je meer contact maakt met jezelf heeft dat ook effect op je ademhaling.

Bij vragen over levensthema`s kunnen we de ademhaling gebruiken. En bij vragen over de ademhaling kunnen we die ademhaling gebruiken om dieperliggende thema`s te doorgronden.